7 Şubat 2014 Cuma

Burun Estetiği

İnsan yüzüne bakıldığında ilk gördüğümüz gözler ise ikincisi de burundur. Vücudumuza baktığımızda gördüğümüzden mutlu olmak isteriz. Doğuştan ya da sonradan kazalar ve benzeri çarpmalar ise burnumuz yüzümüzün simetrisine uyumsuz olabilir. Bu uyumsuzluklardan kurtulmak istediğimizde de cerrahi müdahalelere başvururuz. Estetik cerrahi alanında son zamanlarda en sıklıkla yapılan estetik ameliyat ise burun estetiği ameliyatlarıdır. Bir zamanlar sadece ünlülerin daha iyi fotoğraf verme amacı ile hiç çekinmeyerek yaptırdığı burun estetiği ameliyatları artık lüks olmaktan çıkmıştır. Artık kadınlar ve erkekler çoğunlukla psikolojik etkenlerle veya yaşanmış olayların kalıntısı veya doğuştan fiziksel etkenlerle burun estetiği için başvurmaktadır.

Ancak, sadece bu alanda uzmanlaşmış cerrahlar tarafından yapılması halinde yapılan burun estetiği operasyonları ile başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Burunda meydana gelen kemik büyümesi veya burnun dışardan fiziksel müdahaleler sonucunda yapısında değişiklikler oluşmuşsa bu değişiklikleri ortadan kaldırmak için burun estetiği ameliyatı zorunluluk haline gelmiştir demektir.  Cerrahlar burunun uç yapısına göre ameliyatın açık veya kapalı olarak yapılmasına karar vermektedirler. Her iki operasyon şeklinde de hasta ve doktor kısmi veya tam uyutulma konusunda birlikte karar verirler.

Burun estetiği ameliyatlarında kapalı yapılan operasyonlarda hastanın yüzünde kesi yapılmadan burun kanalları içinden kontur düzeltmeleri yapılmaktadır. Ancak burun ucu düşükse ve burunda yapısal deformasyon varsa doktor açık operasyonu daha çok tercih etmektedir. Kapalı veya açık yapılsın her burun estetiği operasyonunda öncelikli hedef hastanın memnuniyetidir. Burun estetiği operasyonları sonucunda hastanın isteğine göre buruna şekil verilir ve varsa bu arada olan deformasyon, eğiklik, tıkanıklık ve benzeri tıbbi sorunlar da giderilir.
Her burun ameliyatı sonrasında ağrısız ve acısız birkaç gün sonrasında iyileşme gerçekleşir. Kısa süreli koklama duyusu azalsa da bir süre sonra kendiliğinden düzelir. Burun ameliyatlarının alanında uzman doktorlarca steril şartlarda ve iyi donanımlı ameliyathanelerde yapılması gerekir. Bu durum iyileşme sürecinizi kısaltır, komplikasyon olasılığını ortadan kaldırır.

Burun ameliyatı sonrasında açık operasyon geçirmiş bile olsanız iyileşme süresi sonunda burun alt kısmındaki kesi tamamen ortadan kalkar ve ameliyatınız anlaşılmaz. Burun ameliyatlarında, ameliyat öncesi hazırlık ve düzeltilen ve istenilen burun yapısının üç boyutlu görüntüsü bilgisayar modellemesi ile hastaya gösterilmesi çok önemlidir. Bir trafik kazası sonucu veya burnunuza aldığınız darbeler ile doktor gerekli yapısal düzeltme ve rekonstrüktif işlemi zaten sağlık açısından yapacaktır. Estetik konstrüksiyon da bu arada eğer isterseniz uygulanabilir.Burnunuzun ucunun yukarı kaldırılması, küçültülmesi, yana doğru açılması gibi estetik amaçlı tatbikatlar gibidir.

Kaynak: http://dorahospital.com.tr/burun-estetigi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder